U Tuzli je u okviru Saveza sportsko plesnih klubova u BiH održano Državno prvenstvo (DP) u Arobatskom Rock and Roll-u i Školska liga, takmičenje za početnike plesnog sporta. Uz DP, održana je i revijalno takmičenje u Modernim plesovima pod nazivom “Tuzla Dance Festival 2021.“. Festival je održan pod pokroviteljstvom grada Tuzle, te im se ovom prilikom zahvaljujemo na podršci koju pružaju plesnom sportu ali i plesnoj kulturi.

Svoje umijeće je pokazalo 130 plesača i plesačica svih starosnih kategorija iz plesnog kluba “101” Bijeljina sa izvanrednim koreografijama trenerica Jasmine Knežević, Mile Mihajlović, Zorane Mihajlović i Anje Tojić, ali i Studio Olena Bijeljina čije su odlične koreografije kreirali Olena i Željko Rimac.

Imali smo priliku pogledati mnoge plesne stilove: Jazz style, Moderan balet, Contemporary, Musical, Jazz dance, Acro style, Modern, Hip-Hop, Open, Zumba Latin fitness i Street show.

Predsjednik Plesnog kluba “101” Stojadin Knežević i Studia Olena Bijeljina, Zlatan Dragić su zadovoljni nastupima svojih timova i zahvalili su se tuzlacima na gostoprimstvu, sa željom da se uskoro sretnu na drugim projektima u okviru SSPK U BiH ali i na manifestacijama Bijeljine i Tuzle.

Festival je održan u predivnom ambijentu velike dvorane BKC Tuzla, a koreografi su pokazali svoje umijeće kreiranja koreografija koje su izazvale oduševljenje tuzlanske publike.

Nastupe i atmosferu Tuzla Dance Festivala 2021 možete pogledati na VIDEO KANAL 1 i VIDEO KANAL 2

VIDEO KANAL 1 VIDEO KANAL 2

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *